středa 24. listopadu 2021

Vlastní známky a analogické pohlednice

Analogické pohlednice patří mezi menšinové oblasti filatelistického zájmu, i když sekce CM při Společnosti sběratelů československých známek je velmi aktivní. Mne činnost při tvorbě CM zaujala především tím, že mne jednak zavedla do studia podkladů vztahujících se k vydávaným Vlastním známkám a jednak k cestování po poštovních pobočkách pro příslušné razítko. Je samozřejmé, že mnohem cennější je razítko příležitostné, ale například k emisi Rozhledny jistě není a nebude na každé vhodné poště.

Celá řada emisí VZ mi umožnila vytvořit zajímavý filatelistický materiál – některé jsou snadnější na získání pohlednic (ZOO, města, rozhledny), jiné jsou samozřejmě podstatně složitější, pokud vůbec je možno sehnat odpovídající pohlednici. Ale jako každý koníček sběratelského charakteru je to o neustálém hledání, studiu podkladů, cestování a doufání….
Společnost sběratelů československých zámek vydala 24. 10. 2012 VZ se svou tématikou. Známky jsem použil k tvorbě CM zejména u příležitosti filatelistických výstav.
Martin Hlavatý



Žádné komentáře:

Okomentovat